viernes, 29 de agosto de 2008

Tres ajuntaments més debaten la moció sobre el Conveni


Continuant amb el seguiment de la moció enviada pel Fòrum del Llibre als alcaldes i grups parlamentaris dels municipis de la Comunitat Valenciana, sol·licitant la reivindicació de la signatura del Conveni per a la dotació de les Biblioteques Públiques, tenim notícia d’altres tres ajuntaments que han debatut aquesta moció en el Ple: Sueca, Castelló de la Ribera -on, en ambdós casos, ha sigut aprovada- i Castelló de la Plana, on ha estat rebutjada.

Esperem, ara que ha acabat el mes d’agost, continuar rebent informació dels ajuntaments; no obstant, a finals de juliol ja havien presentat la moció a més de 50 municipis. Una vegada més, agraïm la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa del Fòrum del Llibre.

sábado, 16 de agosto de 2008

La comunitat menys generosa amb les biblioteques

Malgrat les vacances, la premsa s'ha fet ressó ahir, 15 d'agost, de la situació del conveni de dotació de les biblioteques públiques.

El Ministeri, finalment, aportarà la mateixa quantitat que la Conselleria de Cultura, és a dir, la meitat d'allò previst en el conveni, i així ho farà també amb les altres dues comunitats autònomes que no aporten la quantitat prevista al conveni (Canàries i Extremadura)

Podeu llegir l'article d'Alfons García a Levante-emv

viernes, 1 de agosto de 2008

El Bloc posa en marxa un Pla de Reclamacions sobre el conveni de les biblioteques

Des del BLOC informen que han posat en marxa un Pla de Reclamacions, en tots el Ajuntaments on tenen representació, per tal d'exigir al Govern VAlencià que equipare les seues ajudes a les del Ministeri per tal de poder cobrar les subvencions.

Via Bloc de Torrent

Parcent i Gandia duen a ple la moció per a reclamar el conveni amb el Ministeri

L’ajuntament de Parcent ha aprovat per unanimitat la moció enviada per el Fòrum. Va aparèixer en premsa el passat dimecres 30 de juliol, al Diario Información: Reproduïm el paràgraf a continuació:

“También fueron aprobadas por unanimidad las mociones institucionales del Fòrum Valencià del Llibre para llegar a un acuerdo entre el gobierno central y el autonómico que desbloqueen la actual situación, por eso no hay casi destinación económica a la dotación de libros para bibliotecas (...)”

També el Bloc nacionalista -Els Verds de l’Ajuntament de Gandia ha presentat la moció, però en aquest cas, ha sofert esmenes per part del Grup Socialista i del Partit Popular. Ens arriba la notícia via
Cope Onda Naranja i SaforGuia

Fins ara ens han confirmat la presentació de la moció Vilamarxant, on també va ser presentada pel Bloc i no ha sigut aprovada, el municipi d’Aín, Orihuela i l’Ajuntament de Burjassot.