lunes, 23 de junio de 2008

Carta al bibliotecaris valencians:

El Fòrum Valencià del Llibre, integrat per: l'Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), l'Associació de Distribuïdors de Llibres de València (ADILEVA), l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (secció del País Valencià) (AELC), l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV) i el Gremi de Llibrers de València, vol comunicar-vos la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de dues convocatòries d'ajudes per a compra de llibres per a les biblioteques públiques:

DOCV Núm 5.782 d'11 de juny de 2008
ORDRE de 28 d'abril de 2008, de la Conselleria de Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes per a la renovació de col·leccions bibliogràfiques dels centres de lectura de la Comunitat Valenciana.

DOCV Núm 5.784 de 13 de juny de 2008
ORDRE de 28 d'abril de 2008, de la Conselleria de Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes per a l'adquisició de col·leccions bibliogràfiques publicades per editorials valencianes destinades a biblioteques i agències de lectura públiques municipals de la Comunitat Valenciana.

Conjuntament, aquestes convocatòries per a l'increment bibliogràfic de les biblioteques estan dotades amb 810.000 euros (510.000+300.000). Una de les dues convocatòries que us hem remés, ha de ser destinada a l'adquisició de llibres valencians i en valencià.

Com ja sabeu, el Fòrum Valencià del Llibre està fent el seguiment de la signatura i de la execució del conveni entre el Ministeri i la Conselleria per a l'increment de les col·leccions de les biblioteques públiques, que esperem es duga prompte a termini i acabe sumant-se a aquestes ajudes.

En el món del llibre, les biblioteques i les llibreries sou els únics agents culturals que teniu presència en totes les poblacions, com també la capacitat de posar en marxa les inèrcies que fan més accessible el llibre al lector. Des del Fòrum del llibre, volem recomanar els bibliotecaris que tingueu present els llibreters tradicionals, i compreu els llibres en les llibreries de la vostra localitat, o el vostre barri.

A l'enllaç, teniu el text complet del DOCV:
https://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/06/11/pdf/2008_6922.pdf
https://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/06/13/pdf/2008_6920.pdf

No hay comentarios: