lunes, 9 de junio de 2008

El Fòrum Valencià del Llibre sol·licita informació a Conselleria sobre el Conveni per a l'increment de les Col·leccions de les Biblioteques Públiques

El Fòrum valencià del llibre va presentar, el passat dia 04 de juny, aquest escrit que reproduïm a continuació, demanant la informació pertinent sobre l’estat del conveni per a l’Increment de Col·leccions de les Biblioteques Públiques.

El Fòrum Valencià del Llibre, integrat per les organitzacions següents: l’Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), l’Associació de Distribuïdors de Llibres de València (ADILEVA), l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (secció del País Valencià) (AELC), l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) i el Gremi de Llibrers de València,

Exposa:

· Que, acabat el mes de maig, encara no ha rebut cap informació sobre la dotació econòmica del Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i el Ministeri de Cultura per a l’Increment de les Col·leccions de les Biblioteques Públiques.
· Que aquest compromís va estar assumit per la Sra. Consellera en la reunió que, amb els representants del sector del llibre, va mantenir el proppassat dia 5 de març.
· Que l’aparició en la premsa diària de la notícia que anunciava que la Conselleria de Cultura havia sol·licitat al Ministeri la redacció del Conveni esmentat per només un import d’1,25 milions d’euros a aportar per cadascuna de les parts, ompli de preocupació el sector del llibre ja que suposa no arribar als 2,2 milions oferts pel Ministeri.
· Que de confirmar-se aquesta notícia, a la pèrdua completa del conveni de l’any passat se suma quasi del 50% del conveni corresponent a 2008, la qual cosa comença a fer insalvable la bretxa entre les biblioteques valencianes i les de la resta de l’Estat .

Per tot açò:

SOL·LICITA:
Que en el termini més breu de temps possible, ens informe de la dotació pressupostària del Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i el Ministeri de Cultura per a l’Increment de les Col·leccions de les Biblioteques Públiques. I que, en el cas de confirmar-se les dades publicades per la premsa, tinga a bé convocar-nos a una reunió per rebre directament totes les explicacions oportunes.


València, 3 de juny de 2008

No hay comentarios: